kepekli ekmek yapıyorum genelde 2 bardak una bir bardak kepekli un koyarak yukarıdaki ekmeği yapıyorum ama benimde hep kabaran ekmeğim sonra iniyor
İnternetteki araştırmam sonunda ortasının çukurlaşmasının nedeninin mayanın fazla gelmesinden olduğunu öğrendim ve bende suyu biraz ılıtıp mayayı yarım ölçek azalttım.yani 1,5 küçük ölçek koyup somun boyutunu 700 yerine 900 de pişiriyorum ve bir yıldır istediğim sonucu nihayet elde ettim.bunuda sizinle paylaşmak istedim faydası olur diye
3 yorum:
Dolaptan çıkarınca ısıtıyormusun? 1 Haftada çok bayatlamıyormu? Zehracım sevgiler!!
ohhh afiyet olsun,evinde yaptın gönül rahatlığı ile ye kardeşim...
Hi dear friend
These breads look so delicious! Very nice photos.
I have posted some new photos on my two blogs. Come to see them.
Have a good week.
Bye,
Lúcia
www.fazemosdeconta.com
www.luciamrusso.com
Yorum Gönder